Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney, İngiltere’de faiz oranı yükselişlerinin geçmişe göre daha ihtiyatlı olacağını söyledi ve ekonomik toparlanmaya giden yoldaki zorlukların devam ettiğini dile getirdi.

BoE Başkanı Carney İskoçya’da yaptığı konuşmada, “İngiltere Merkez Bankası, ekonomik büyüme için ihtiyaç duyulan yatırımları faiz oranında artış beklenilmesi ile ilgili açık yönlendirmelerle destekliyor. Faiz oranları yükselmeye başladığında, kademeli ve limitli olacak. Ekonominin karşılaştığı dalgalanmaların hafiflemesi için zaman gerekiyor” dedi.

Güçlenen sterlin ve önemli ihracat piyasalarından gelen zayıf talebin, ekonomik büyümenin önünü kestiğini söyleyen Carney, "Devam eden hükümet bütçe kesintileri ve hane halkı borçluluk durumu ile birlikte ekonomik büyüme yavaşlıyor. Normalleşen ekonomi, faiz oranlarındaki yükselişi desteklerken, Para Politikası Komistesi’nin faiz oranlarındaki artış için “önceden düzenlenmiş bir rotası” bulunmuyor ve bunu da ekonomik veriler belirleyecek” ifadelerini kullandı.