Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türkiye’nin en genç derneği olan Yenibirlider Derneği tarafından Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta, Bloomberg HT Yayın Koordinatörü Cüneyt Başaran, Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin ile söyleşi gerçekleştirdi.

Ana teması, "Doğru lider nasıl olur, yeni bir lider nasıl olmalı" olan ve Cüneyt Başaran'ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide, Murat Özyeğin öğrencilerin sorularını yanıtladı. Türkiye’nin önde gelen kurumlarının 30 yaş altı genç profesyonellerinin ve başarılı üniversite öğrencilerinin merakla takip ettiği konferansta Murat Özyeğin liderlik temasının tanımını şöyle ifade etti:

“Liderlik aslında bir ekip çalışmasıdır. Ekip arkadaşın senin açığını görüp kapatıryorsa ve sende aynı şekilde davranıyosan ortaya güzel işler çıkar. Lider kavramının tek kişilik bir iş olarak değil, bir ekip işi olarak değerlendirilmesi gerekiyor"

Türkiye ekonomisine de yer verilen söyleşide, rüzgar enerjilerinin Türk ekonomisine katkıları ve yatırımlara değinildi. Özyeğin, “Sanayide eksikler mevcut ve bunlara daha fazla eğilim gösterilmesi gerekiyor. Rüzgar enerjisi, gaz ithalatına büyük katkıda bulunuyor. Önümüzdeki yıllarda da bu katkı daha da artacak. Sanayi kısmından da ekonominin desteklenmesi gerekiyor ki Türkiye ilk 10 ekonomiye girsin" şeklinde konuştu.

Bloomberg HT Yayın Koordinatörü Cüneyt Başaran ve Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, öğrencilere eğitim hayatlarında ve iş hayatına geçiş döneminde yaşadıkları deneyimleri anlatarak öğrencileri bilgilendirdi.