Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi imalat sanayi ve hizmet sektörü faaliyetleri Temmuz'da güçlenerek, 18 ülke üyesi bulunan bölgede toparlanmanın hız kazandığı sinyalini verdi.

Markit Economics verilerine göre, Euro Bölgesi'nde imalat sanayi ve hizmet sektörü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Haziran'daki 52.8 seviyesinden Temmuz'da 54'e yükselerek, Nisan ayındaki üç yılın zirvesi ile aynı düzeye tekrar geldi. Aynı zamanda endeks üst üste 13. ayda da genişleme sinyali veren 50 seviyesinin üzerinde gerçekleşti. Bloomberg anketine katılan 22 ekonomistin tahmin medyanı endeksin değişiklik göstermeyerek 52.8'de kalacağı yönündeydi.

Euro Bölgesi ekonomisi birinci çeyrekte yüzde 0.2 genişlerken, bir başka ankete göre ekonomistler ikinci çeyrekte yüzde 0.3 oranında artış bekliyor. İmalat sanayi PMI Temmuz'da 51.8'den 51.9'a yükselirken, hizmet sektörü PMI ise 52.8'den 54.4'e tırmandı.

Almanya'da hizmet sektörü faaliyetleri Temmuz'da son üç yılın en büyük artışını kaydederek 54.6'dan 56.6'ya yükseldi. Fransa'da ise imalat sanayi bu yılın en hızlı daralmasını kaydederek Haziran'daki 48.2 seviyesinden Temmuz'da 47.6'ya indi.

Euro Bölgesi'nde enflasyon geçtiğimiz ay yüzde 0.5'te kalırken, Avrupa Merkez Bankası'nın yüzde 2 hedefinin altında seyretmeye devam ediyor. İşsizlik oranı Mayıs'ta yüzde 11.6 oranını koruyarak rekor yükseğe yakın seyretti. Yeni rakamlar 31 Temmuz'da Lüksemburg'ta bulunan Avrupa Birliği'nin istatistik ofisi tarafından açıklanacak.