Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği'nin (AB), Ukrayna'daki kriz bağlamında oluşturduğu yaptırımlar listesini genişletmesinin, "uluslararası güvenlik alanındaki işbirliğini tehlikeye attığını" belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "AB, ilave yaptırımlar konusunda bir kez daha Washington'un yolundan giderek, uluslararası güvenlik alanındaki işbirliğini tehlikeye atmıştır" ifadelerine yer verildi.

İlave yaptırım listesinin, AB üyesi ülkelerin Rusya ile "Bölgesel ve uluslararası güvenlik, terörizm ve kitle imha silahlarının yayılmasıyla mücadele" gibi alanlardaki işbirliğini sona erdirme yolunu seçtiğinin doğrudan kanıtı olduğunun öne sürüldüğü açıklamada, AB ülkelerine, "İster politik, ister ekonomik alanda olsun, bu sorumsuz adımların neler getirebileceğini biliyor musunuz?" sorusu yöneltildi.

AB Resmi Gazetesi'nde yayınlanan listede, Kadirov'un yanı sıra Rus Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Aleksandır Bortnikov, Dış İstihbarat Birimi Başkanı Mikhail Fradkov yer almıştı. Ayrıca, Rusya Güvenlik Konseyi üyeleri Nikolay Partuşev, Raşid Nurgaliyev, Boris Grizlov ve Duma üyesi Mikhail Degtyarev de AB listesine girmişti.

AA