Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, Fed'in bugün başlayacağı iki günlük para politikası toplantısı öncesinde yükselişi üçüncü güne taşırken, bölgesel gösterge endeks altı yılın zirvesini genişletti.

Nissan Motor Co., Çin'deki satışların yükselmesi ile gelirlerinin analist beklentilerini aşması üzerine yüzde 1.9 değer kazandı. Keyence Corp., ilk çeyrek net karında yüzde 33 artış açıklamasıyla Tokyo'da yüzde 3 tırmandı. Avustralya'nın ikinci büyük sigorta şirketi QBE Insurance Group Ltd. ise 30 Haziran'da sona eren altı aylık süreçte karının yüzde 18 gerileyebileceğini bildirmesiyle yüzde 11 değer kaybetti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 yükselerek Hong Kong saati ile 14:32'de 149.49 puan oldu. Endeks bu ay yüzde 2.6 yukarıda Hang Seng China Enterprises Endeksi ise dün boğa piyasasına girerken, 20 Mart'ta politika yapıcıların yüzde 7.5'lik büyüme hedefini yakalamak için açıkladıkları teşvikler sonrasında yüzde 20'lik bir artış kaydetti.

Japonya'da Topix endeksi yüzde 0.3 yükselirken, Güney Kore'de Kospi endeksi ise yabancıların bu ay yaptığı 2.9 milyar dolarlık alımının desteği ile bugün de yüzde 0.6 artış kaydederek Ağustos 2011'den bu yana en yüksek kapanışa ilerliyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi'nde değerlemeler 13.6 kat düzeyinde, bu oran Standard & Poor's 500 Endeksi'nde ise 16.6 olarak kaydediliyor.