Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batı ile çatışmak istemediklerini, ancak yaptırım politikalarının devam etmesi durumunda Rusya'nın da uygun cevap vermeyi sürdüreceğini söyledi.

Ukrayna krizindeki rolü nedeniyle Batı'nın yaptırımlar uyguladığı Rusya'nın Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yaptırımların sürmesi halinde karşılık vereceklerini söyledi. Rusya'ya yönelik hukuk dışı yaptırımlara karşılık vermekten başka çarelerinin olmadığını vurgulayan Lavrov, "Ancak bu bizim seçimimiz değil, biz çatışma istemiyoruz" dedi.

Rusya Gençlik Forumu'nda konuşan Lavrov, çifte standartların ortadan kalkmasına, AB ve Nato ile imzalanan anlaşmaların uygulanmasına herkesten çok ilgili olduklarını kaydetti.

Kitle imha silahlarının yayılması, uyuşturucu kaçakçılığı gibi sorunların dayanışma içinde hareket etmeyi zorladığını dile getiren Lavrov, batının çok kutuplu dünya oluşumunu engelleme çabasının bu işbirliğini zorlaştırdığını vurguladı.

Lavrov, "Rusya yaptırım sarmalını tırmandırmak istemiyor. Ukrayna'dan önce Rusya'ya yönelik saldırıların başladığını hatırlatmak isterim. Her şey daha önce başlamıştı" diye konuştu.