Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Rusya-Ukrayna geriliminin son günlerde iyice artmasının ardından Batı'dan Moskova'ya karşı tepkiler gelmeye devam ediyor. Bir İngiliz hükümet yetkilisine göre İngiltere, Avrupa Birliği'ne baskı yaparak yeni yaptırımlar kapsamında Moskova'nın SWIFT adı verilen bankalar arası işlem sisteminden çıkarılmasını talep edecek.

SWIFT sistemi Rusya'yı uluslararası finans sistemine bağlayan temel unsurlardan birini teşkil ediyor. Hükümet yetkilisi İngiltere Başbakanı David Cameron'ın konuyu yarın Brüksel'de yapılacak AB liderler toplantısında gündeme getirmeyi planladığını ifade etti.

IMF'den Ukrayna'ya 1.4 milyar dolarlık yardım

Öte yandan Uluslararası Para Fonu (IMF) Ukrayna'ya yapılacak yardımların 1.4 milyar dolarlık bölümünü onayladı. Rusya yanlısı isyancıların saldıları ile aylardır çalkantıda olan Ukrayna'ya Nisan ayında 17 milyar dolarlık yardım yapılacağını duyuran IMF, bugünkü 1.4 milyar dolarlık yardım ile beraber krizin başından bugüne kadar toplamda 4.51 milyar dolarlık yardımı Kiev'e göndermiş oldu. IMF gerekli incelemeleri yaptıktan sonra paranın geri kalan kısmını da Ukrayna'ya yollayacak.