Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Çin, ABD'li bilişim devi Apple'ın son iPhone modellerinin ülkede satışa çıkması için izin verdi. Apple'ın yeni akıllı telefon ürünlerine çin'de satış izini, kullanıcı güvenliğini ve mahremiyetini iyileştirmeyi kabul etmesinden sonra verildi.

Çin'in Sanayi ve Bilgi Teknolojisi Bakanlığı'nın yeni Apple telefonları için ağ erişim izni vermesinin ardından Apple Çin'deki satışların 17 Ekim'de başlayacağını duyurdu.

Apple'ın açıklamasına göre, iPhone'lar için ön siparişler 10 Ekim'de başlayacak ve kamuya ait üç büyük cep telefonu şirketince satılacak.

Bakanlık Apple'ın işletim sistemindeki zayıflıklar nedeniyle kişisel verilerin sızdırılma potansiyeli taşıması üzerine müzakere yürütüldüğünü, Apple'ın işletim sisteminden kaynaklanan riskleri elimine etmek için önlemler aldığını açıkladı.

Çin hükümetinin güvenlik konusuna giderek daha fazla odaklanmasının, Apple için Çin'de uzun vadeli riskler oluşturabileceğine dikkat çekiliyor. Apple, Çin'deki telefon satışlarında ilk beş üretici arasına girmeyi henüz başaramadı.