Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Üretilen bitcoinlerin yüzde 25’inin kendi ekipmanını taşıdığını tahmin eden İsveçli bir şirket, mutsuz müşterilere hizmet vermekten sıkılmışa benziyor.

KnCMiner donanım satmayı bırakarak, binlerce makinesinin kompleks algoritmaları çözerek bitcoin ve benzer yazılımlar ürettiği kendi veri merkezini genişletiyor.

KnC’nin kurucularından Sam Cole’a göre bitcoinin fiyatının 1.000 doları görmesinin ardından bu ay 300 dolara kadar gerilemesinin ardından, bir dönem dijital para birimini üretmeyi kabul eden müşteriler artık paralarını geri istiyor. Zengin olmayı hedefleyen bireylerin piyasadan çekilmesi işe devam edebilecek altyapıyı kuran şirketlerin potansiyelini artırıyor.

Bloomberg International’ın sorularını yanıtlayan Cole “Müşterilerin bizim donanımımızı almaması bizi farklı bir iş modeli haline getiriyor. Böylece her şey daha kolay, açık ve dürüst oluyor. Bugünün fiyatıyla hala 2 milyar dolarlık üretim olacak" dedi.

14 milyon dolarlık sermaye bulan KnC İzlanda ve İsveç’te daha fazla bölgeye açılarak, bitcoin üretimi piyasasında daha fazla paya sahip olmak istiyor. KnC hali hazırda piyasanın yüzde 5’ine sahip durumda ve amacı bunu yüzde 20’ye çıkarmak.