Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Doğan Holding, Hürriyet Gazetecilik ile ilgili bir internet sitesinde yayınlanan haberin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Açıklamada Hürriyet'in satışı veya ortaklık konusunda opsiyonların değerlendirilme kararı alındığı haberi yalanlandı.

Doğan Holding’ten KAP'a yapılan açıklamada “Dün Borsa İstanbul A.Ş.’de 2’nci seansın kapanışını müteakip bir internet sitesi’nde  doğrudan bağlı ortaklığımız Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.’nin “satışı veya ortaklık konusunda opsiyonların değerlendirilme kararı alındığı ve olası alıcılarla görüşüldüğü”  şeklinde yanlış bir haberin yer aldığı görülmüştür. Söz konusu haber hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Bu konuda kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek özel bir durum bulunmamaktadır" denildi.

Wsj Türkiye’nin konuya yakın iki kaynaktan edindiği bilgilere göre doğan grubu bir süredir, Hürriyet’in satışı konusunda olası alıcılarla görüştüğünü iddia etmişti

Doğan Grubu hisseleri ise dün borsada sert şekilde yükselmişti. Doğan Holding hisseleri yüzde 17 ile borsanın en çok kazandıran hisse senedi oldu. Hürriyet Gazetesi yüzde 12.3, Doğan Gazetecilik ise yüzde 6.7 yükseldi.