Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:56'da güncellendi)

Standard & Poor's 500 Endeksi Ocak 2013'ten bu yana en iyi haftalık kazancını beklentileri aşan karlılık rakamlarının ardından genişletti. Dolar New York'ta bir doktorun Ebola virüsüne yakalanması haberleri üzerine değer kaybederken, petrol fiyatları geriledi.

S&P 500 New York saati ile 14'te yüzde 0.4 yükseldi. Stoxx Europe 600 yüzde 0.3 gerileyerek haftalık kazancını azalttı. Brezilya'nın Ibovespa Endeksi, anketlerin muhalefetin adayı Neves'i önde göstermesinin ardından yüzde 3.6 ralli yaptı. Bloomberg Spot Dolar Endeksi yüzde 0.2 geriledi ve WTI petrol yüzde 1.6 düştü. Rus rublesi ise dolar karşısında S&P'nin notunu sabit bırakmasının üzerine rekor düşük seviyede.

ABD'de 1. el konut satışları Eylül ayında ciddi değişiklik göstermezken, Ağustos ayındaki satış rakamı aşağı yönlü revize edildi. Rakamlar emlak piyasasının büyümeye etkisini kısıtlayan bir toparlanma düzeyinne işaret etti. Ticaret Bakanlığı'nın bugün açıkladığı verilere göre yeni konut satışları Ağustos'taki 466.000'den yüzde 0.2'lik artışla Eylül'de yıllık bazda 467.000 oldu. Ağustos verisi daha önce tahmin edilen rakamdan yüzde 7.5 zayıf olarak revize edildi.

Küresel hisse senetlerinin toplam değeri, merkez bankalarının teşvik tedbirlerini sürdüreceği beklentileri ile, 16 Ekim'den bu yana yaklaşık 1.8 trilyon dolar arttı. Bir hükümet yetkisilne göre, ABD'de, Batı Afrika'da bir yardım etkinliğine katıldıktan sonra New York'a geri dönen bir doktorda Ebola virisüne rastlandı. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerine göre, ABD'de bugün açıklanacak olan birinci el konut satışları verisinin Eylül ayında düşüş göstermesi bekleniyor. ABD'de bugün United Parcel Service Inc. ve Bristol-Myers Squibb Co. karlarını açıklayacak. Avrupa Merkez Bankası (AMB), 26 Ekim'de, stres testlerinin sonuçlarını açıklayacak ve Brezilya'da devlet başkanlığı seçimlerinin ikinci turu yapılacak.

Amsterdam'da ING Groep NV kıdemli faiz stratejisti Alessandro Giansanti, "ABD'deki ekonomik toparlanmaya karşın, genel görünüm çok da güçlü değil ve Ebola korkusu büyümeye yönelik belirsizliklere katkı yapıyor," dedi ve "Ebola, ABD Hazine tahvilleri gibi varlıklara yönelik talebi artıran riskten kaçınma durumunu güçlendirdi" şeklinde görüş bildirdi.

(21:56'da güncellendi)