Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere bankaları Avrupalı rakiplerine göre daha yüksek borç finansmanı limitlerine karşı hazırlık yapıyor. Yöneticiler ise finansal kaldıraç oranlarının yükseltilmesinin konut sahipleri için daha pahalı krediler anlamına geldiğini konusunda uyarıda bulunuyor.

İngiltere Merkez Bankası (BOE), bankaları kaldıraç oranı ile vurmakta ABD’ye katılmaya hazırlanıyor. Kaldıraç oranının Basel Bankacılık Denetim Komitesi tarafından belirlenen minimum yüzde 3’lük mevcut küresel oranı aştığı görülüyor. İngiltere bankacılık düzenlemeleri denetimini 2013 yılında üstlenen BOE’nin konuya ilişkin konsültasyon sonucunu yarın Londra saati ile 14:00’te açıklaması bekleniyor.

Küresel bankacılık düzenleyicileri kaldıraç oranlarındaki değişiklik ile finansal sistemi  gelecek krizlerden korumayı amaçlıyor. BOE Finansal Politika Komitesi üyelerinden Donald Kohn, kanun yapıcılarına geçtiğimiz sene Basel’in belirlediği minimum seviyenin “yeterli olmadığını” söylemişti. İngiltere parlamentosu kaldıraç oranı olarak yüzde 4’ü önerdi.