Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş İGDAŞ'ı blok olarak satmayı düşündüklerini söyledi. Kadir Topbaş, İGDAŞ'ın 5 milyonun üzerindeki abonesiyle büyük bir kurum olduğunu ifade ederek satıştan dolayı da tüketiciye bir yükün gelmeyeceğini vurguladı.

Kadir Topbaş, İGDAŞ'ın özelleştirilmesine ilişkin de şunları söyledi:

"Özellikle şu hassasiyeti gösterdik; çalışanların özlük hakları zayi olmadan ve çalışma sürelerine halel gelmeden devamlılığı nasıl sağlayabiliriz. Bunu ihale şartnamelerine zaten koyuyoruz. Şu anda yüzde 95'i büyükşehire ait olan, Türkiye'deki gaz tüketiminin neredeyse yüzde 50'sini tüketen bir kurumdan bahsediyoruz. 5 milyonun üzerindeki abonesiyle büyük bir kurum. Bunu blok olarak satmayı düşünüyoruz. Böylece iyi bir gelir sağlayacağımızı, İstanbul'un, belediyenin, İstanbulluların kasasına ciddi bir rakamın geleceğini düşünüyoruz. Bu parayı ne yapacağız? İDO'yu sattık, ne yaptık, ulaşıma harcadık. Bu parayla İstanbul'a daha fazla metroya kavuşturacağız. Satıştan dolayı da tüketiciye bir yükün gelmeyeceğini özellikle ifade etmek istiyorum. 'Satılırsa, pahalı mı olacak, zam mı gelecek?' diye düşünülmesin. Asla onu düşünmüyoruz"

Satışa talebin fazla olacağına inandığını ifade eden Topbaş, "İyi bir sonuç alacağımızı da bekliyoruz. En iyi fiyatı kim verirse onun olur" dedi. Topbaş, İstanbul'da abone sayısı giderek artan bir sistem olduğunu vurguladı.