Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL


(21:56'da güncellendi)

Standard & Poor's 500 Endeksi, ABD'nin ekonomisinin gücünü göstermesinin Çin ve Euro Bölgesi'nde imalat sanayi göstergelerinin yavaşlamaya işaret etmesinin etkisini gölgelemesinin ardından, yükseldi. Sanayi metalleri ve Avrupa hisseler ise geriledi.

S&P 500 Endeksi, enerji ve perakende şirketlerinin rallisi sonrası New York saati ile 14:16'da yüzde 0.2 yükseldi. Endeks rekor seviyeden kapanışa yaklaşıyor. Küçük ölçekli hisselerin bulunduğu Russell 2000 Endeksi yüzde 0.9 yükseldi. Stoxx Europe 600 Endeksiyüzde 0.3 geriledi ve ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi 2 baz puan düşerek yüzde 2.34'e indi. Bloomberg Spot Dolar Endeksi 5 yılın en yüksek seviyelerindeydi. Bakır 4 günde 3. kez gerilerken, Brent petrolü aynı dönemde ilk kez yükseldi.

ABD'de 2. el konut satışları Ekim ayında beklenmedik şekilde 1 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Bu yükselişte düşük faiz oranlarının konut piyasasındaki toparlanmayı artmasının etkili olduğu belirtiliyor. ABD'de enflasyon Ekim'de aylık bazda büyük bir değişiklik göstermeyerek, enerji fiyatlarındaki düşüşün henüz diğer ürün ve hizmetlere etki etmediğini gösterdi. Enflasyon yıllık bazda ise beklentinin üzerinde arttı. ABD'de işsizlik başvuruları geçtiğimiz hafta beklenenden az geriledi. Başvurular 15 Kasım'da sona eren haftada 2,000 kişi azalarak 291,000 kişi olurken bir önceki haftanın rakamları yukarı yönlü revize edilerek 293,000'e geldi.

Euro Bölgesi'nde imalat sanayi ve hizmetler beklenmedik bir şekilde düştü ve Çin'de imalat sanayi göstergesi, büyüme ile daralma arasındaki sınır seviyesi olan 50'ye geriledi. ABD'de bugün açıklanacak olan enflasyonun soğuması bekleniyor ve Bunun yanında, ABD'de işsizlik başvuruları ve ikinci el konut satışları verileri de açıklanacak.

Londra'da Barclays Plc'nin servet yönetimi biriminin hisse senedi strateji müdürü William Hobbs, "Avrupa ekonomisi halen kırılgan ve toparlanma biraz başarısız olmuş durumda," dedi.

ABD hisse senetleri dün, Fed tutanaklarının bazı politika yapıcılarının ABD'de fiyatların yeterince hızlı artmadığı endişesini taşıdığını göstermesinin ardından rekor seviyelerden gevşedi. Japonya Merkez Bankası dün, ekonomininr esesyona girmesinin ardından, rekor büyüklükteki teşvik programını değiştirmedi.

(21:56'da güncellendi)