Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Suudi Arabistan’ın Petrol Bakanı Ali Al-Naimi Viyana’da yaptığı açıklamada, “Gerileyen petrol fiyatları üretimde indirim olmadan kendisini dengeleyecek. Suudi Arabistan, ABD ve diğer ülkeler petrol üretimini düşürmemeli. Üretici ülkelerin petrol üretimini düşürmesine gerek yok” dedi.

Naimi, “Kimse petrol üretimini azaltmamalı ve piyasa kendini dengeleyecek. Neden Suudi Arabistan petrol üretimini azaltsın? ABD de şu an büyük bir üretici. ABD düşürmeli mi?” dedi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Organizasyonu (OPEC) fiyatlardaki düşüş ile birlikte petrol üretimini görüşmek için yarın toplanıyor. Petrol fiyatları Haziran ayından bu yana yüzde 30 geriledi. Petrol fiyatlarındaki düşüş kısmi olarak Suudi Arabistan ve diğer OPEC üyelerinin petrol arzındaki fazlalığı karşın gerekli önlemleri almamasından kaynaklanıyor.

Venezuela’nın Dışişleri Bakanı ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Organizasyonu (OPEC) temsilcisi Rafael Ramirez’in verdiği bilgiye göre Venezuela, Suudi Arabistan, Rusya ve Meksika’dan yetkilileri arasında Viyana’da gerçekleşen görüşmeler petrol üretiminin düşürülmesine ilişkin ortak bir karar alınması ile sonuçlanmadı. Ramirez, “Taraflar petrol fiyatları ile ilgili endişeli oldukları konusunda fikir birliği sağladı” dedi.