Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Türkiye'de yatırımcı ilişkileri ile ilgili farklı hedef kitleleri kurumsal ve bireysel platformda bir araya getiren, sermaye piyasalarının derinleştirilmesi açısından büyük önem taşıyan Yatırımcı İlişkileri Derneği'nin düzenlediği Yatırımcı İlişkileri Ödülleri verildi.

Bloomberg HT gecede "Yılın Ekonomi Kanalı" ödülünü aldı. Bloomberg HT Ekonomi Koordinatörü Özlem Dalga, Bloomberg HT'nin ödülünü KPMG Ülke Başkanı Ferruh Tunç'un elinden aldı.

Yatırımcı İlişkleri Derneği Başkanı Abdullah Orkun Kaya, “Piyasalarımızın ve şirketlerimizin yatırımcılara en iyi şekilde tanıtılmasına ve şirketlerimizin adil piyasa değerlerine ulaşmalarına katkıda bulunmayı istiyoruz" dedi.

Türkiye İhracatcılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, "Sermaye piyasalarımızın derinleşmesi ve daha fazla güven kazanması çok önemli" dedi. 1000 ihracatçı firmadan sadece 62 tanesinin halka açık olduğunu belirten Büyükekşi, bu sayıyı artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Başkanı İlhami Koç ise yatırımcı ilişkilerinin şirketlere kattığı değere vurgu yaptı.