Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Batı Afrika'da Ebola virüsüne yakalanan ve İngiltere'de tedavisi süren sağlık çalışanı Pauline Cafferkey'in sağlık durumunun kritik olduğu açıklandı.

Cafferkey'in karantina altında tutulduğu Londra'nın kuzeyindeki Royal Free Hastanesinden yapılan açıklamada, "Pauline Cafferkey'in sağlık durumunun son iki gündür kötüleştiğini duyurmaktan dolayı üzgünüz" denildi.

İngiltere Başbakanı David Cameron resmi Twitter adresinden, "Dualarım ve düşüncelerim Ebola virüsünden dolayı kritik durumda olan hemşire Pauline Cafferkey ve ailesiyle birlikte" diye yazdı.

Sağlık Bakanı Jeremy Hunt da, Royal Free Hastanesindeki doktorların ve hemşirelerin Cafferkey'in iyileşmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Cafferkey'e tedavisi kapsamında, Ebola virüsüne yakalanan ve iyileşen William Pooley'den kan nakli yapılmıştı.

Ebola salgının çok sayıda kişinin ölümüne neden olduğu Sierra Leone'da "Save the Children" adlı yardım kuruluşu için çalışan Cafferkey, tedavisi için bu hafta başında İskoçya'nın Glasgow şehrinden İngiltere'nin başkenti Londra'ya getirilmişti.

Sierra Leone'den geçen hafta Pazar günü ayrılan Cafferkey, British Airways uçağıyla Casablanca ve Londra aktarmalı olarak Glasgow'a seyahat etmişti. Sağlık görevlisi, ateşi çıkınca Glasgow'daki Gartnavel Hastanesine gitmiş, yapılan testlerde kanında Ebola virüsüne rastlanmıştı.

Pauline Cafferkey'in Heathrow Havalimanı'ndaki taramada yetkililere kendini iyi hissetmediğini söylediği, ancak yolculuğa devam etmesine izin verildiği ortaya çıkmıştı. Eleştirilere neden olan olay sonrası İngiltere hükümeti, Batı Afrika ülkelerinden dönen kişilere geçen yıl Ekim ayından bu yana havaalanlarında uygulanan tarama sistemini ve önlemleri gözden geçirmeye karar vermişti.