Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası İcra Kurulu Üyesi Benoit Coeure, parasal genişleme programının enflasyon üzerindeki etkisinin yetersiz görülmesi halinde, alımların süresinin uzatılabileceğini veya genişletileileceğini söyledi.

İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda Bloomberg TV'ye konuk olan Coeure "Eğer amacımıza ulaşamazsak, ki bana göre ulaşacağız, bu hedef de enflasyonun yüzde 2'ye ulaşacağı konusunda net bir fikre sahip olmaktır. Dediğimiz gibi orta vadede yüzde 2'ye yakın ancak altındaki bir değer olacak bu. Bu hedefe ulaşılmazsa, o halde ya daha fazla alım yapmamız, ya da süreyi uzatmamız gerekir" diye konuştu.

AMB Başkanı Mario Draghi dün, ülke tahvilleri de dahil olmak üzere, Eylül 2016'ya kadar aylık 60 milyar euroluk varlık alımı yapılacağını söylemişti. Draghi alımların enflasyonun durumunda sürdürülebilir bir değişiklik olmadıkça süreceğini belirtmişti.

Alımların Eylül 2016'ya kadar sürmesinin planlandığını ve o zaman yeterli olup olmadığını yeniden değerlendireceklerini belirten Coeure "Mümkün oldukça fazla insanın faydalanmasını sağlayacak şekilde bir ayarlama yaptık. O yüzden memnunuz" dedi.