Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Yunanistan'da Bağımsız Yunanlılar Partisi (ANEL) Genel Başkanı Panayiotis Kammenos, seçimlerde birinci gelen Radikal Sol İttifak (SYRIZA) lideri Aleksis Tsipras ile koalisyon hükümeti kurma konusunda anlaştıklarını açıkladı.

Kammenos, Tsipras ile olan görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, SYRIZA'yı hükümeti kurması konusunda destekleme kararı aldığını belirterek, "Şu andan itibaren hükümet var. Aleksis Tsipras'a güvenoyu veriyoruz. Başbakan, bugün Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'a giderek yemin edecek ve hükümet üyelerini açıklayacak" dedi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'ın bugün öğleden sonra SYRIZA lideri Aleksis Tsipras'ı kabul ederek hükümeti kurma yetkisi vereceği bildirildi.

Panayotis Kammenos liderliğindeki ANEL partisi, 2012 seçimleri öncesinde Yeni Demokrasi Partisi'nden (ND) ayrılan bir grup sağcı milletvekili tarafından kuruldu. Avrupa karşıtı bir politika izleyen ancak SYRIZA ile ideolojik açıdan büyük farklılıkları bulunan ANEL, seçim öncesinde parlamentoya girmesi durumunda SYRIZA ile işbirliği yapacağını açıklamıştı.

Yunanistan'da dün yapılan erken seçimlerde yüzde 4,75'lik oy oranıyla 13 milletvekili çıkaran ANEL, Avrupa Muhafazakarlar ve Reformistler üyesi. ANEL, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in partisi Birleşik Rusya ile işbirliği yapıyor.

AA