Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Alman kanun yapıcılar, Şansölye Angela Merkel koalisyonunun görüş ayrılıklarını bertaraf etmesinin ardından Yunanistan’ın kurtarma programının uzatılmasını onayladı.

Merkel hükümetinin beşte 4’lük bir çoğunluk oluşturması ve karşı görüş bildiren kanun yapıcıların oylarının eklenmesinin ardından kurtarma programı 542 oyla onaylandı. 32 kanun yapıcı red oyu kullanırken, 13 çekimser oy kullanıldı.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble parlamentonun alt meclisinde yaptığı açıklamada, “Konu, Yunanistan için yeni milyarlar ya da programda bir değişiklik yapılması ile ilgili değil. Bu programının başarılı bir şekilde tamamlanabilmesi için ek süre tanınması ile ilgili” ifadelerini kullandı.

Alexis Tsipras’ın kemer sıkma önlemlerine karşı duruş sergileyen hükümeti, Euro Bölgesi maliye bakanlarından 4 aylık bir erteleme aldı. Bu ek süre Tsipras’a bölgenin en borçlu ekonomisi için Haziran ayı sonuna kadar bir plan oluşturma fırsatı veriyor. Tsipras, 5 yıllık kemer sıkma önlemlerinin Yunan ekonomisini bozduğunu söylemiş ve feshedeceği taahhüdünde bulunmuştu.

Hristiyan Demokrat bir kanun yapıcı olan Klaus-Peter Willsch, Avrupa borç krizi sırasında kurtarma oylarına defalarca karşı çıkmıştı. Willsch, Yunan kurtarma programının uzatılmasını reddettiğini söyledi.