Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras’ın İspanya ve Portekiz’i Yunan hükümetini zayıflatmaya çalışmakla suçlayan açıklamalarını reddetti.

Rajoy, Pazar günü Seville’de katıldığı politik bir etkinlikle İspanya’nın Yunanistan’a yardıma kendini adamış olduğunu ve Yunan kurtarma programına sağlanmış olan 26 milyar euroluk (29 milyar dolar) kredi ve garantinin bunu gösterdiğini belirtti. Cumartesi günü Atina’da konuşan Tsipras, İspanya ve Portekiz’in Yunanistan’ın kurtarma programı ile ilgili görüşmeleri yurtiçindeki politik sonuçlardan kaçınmak amacıyla başarısızlığın eşiğine çektiğini söyledi.

Yunanistan’ın kemer sıkma karşıtı çabası İspanya’da tansiyon yaratmıştı. İspanya hükümeti Avrupa Birliği’nin (AB) talebi doğrultusunda harcamaları düşürdü. Bir İspanya partisi olan Podemos, Tsipras’ın Syriza partisi ile ittifak yaptı ve İspanya’nın en popüler partisi haline geldi.

Rajoy, “İspanya ve Porteskiz diğer AB ülkeleri ile aynı oyu verdi. Yunanlara yerine getiremeyecekleri bir şey vaat eden Yunan radikal solunun yarattığı gerilimden biz sorumlu değiliz” dedi.