Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:00'da güncellendi)

ABD hisseleri, teknoloji hisselerindeki toparlanmanın nakliye şirketlerindeki düşüşleri dengelemesi ile önceki kayıpları silmesinin ardından dalgalı bir seyir izliyor

SanDisk Corp.’un ilk çeyrek gelir tahminin ardından yüzde 17 gerilemesine rağmen teknoloji hisseleri yüzde 0.3 yükseldi. International Business Machines Corp., Apple Inc. ve Intel Corp. yüzde 0.7’den fazla prim yaptı. American Airlines Group Inc. ve Delta Air Lines Inc. en az yüzde 1.7 değer kaybetti. Petrol yüzde 3.2 yükselerek iki haftanın zirvesine ulaştı.

Standard & Poor's 500 Endeksi, erken saatlerde yüzde 0.8 kadar gerilemesinin ardından yüzde 0.1’den az gerileyerek New York saati ile 13:01’de 2,060.93 puan oldu. Endeks 100 günlük ortalama fiyatına yakın bir seyir izliyor. Dow Jones Industrial Average 7.18 puan veya yüzde 0.1’den az düşüşle 17,711.36 seviyesine geldi. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.2'lük düşüş gösterdi. Endeks Çarşamba günü 11 ayın en büyük düşüşünü kaydetmişti.

Federated Investors Inc. şef yatırım yetkilisi Steve Auth, "Piyasa iyi bir çıkıi yakalayıp biraz sıkıştığında hemen hemen her şey bir geri çekilmeye neden olabilir" yorumunu yaptı. 

ABD hisseleri Çaramba günü, Nasdaq'ta yaşanan son 11 ayın en dik düşüşü kaydederken, aynı gün açıklanan Şubat ayı dayanıklı tüketim malı siparişleri verisinde beklenmedik şekilde düşüş görüldü. ABD'de geçtiğimiz hafta fabrika üretiminin gerilediği ve konut başlangıçlarının yavaşladığını ortaya koyan veriler açıklanmıştı.  S&P 500 son 26 gündür üst üste iki gün artış kaydedemezken, bu süre 1994'ten bu yana en uzun zaman. 

ABD'de işsizlik başvuruları 21 Mart'ta sona eren haftada 9,000 kişi azalarak 282,000'e gerilerken, Bloomberg anketine katılan 52 ekonomistin tahmin medyanı 290,000 kişinin işsizlik başvurusunda bulunacağını öngörüyordu. 

Yemen'de Suudi Arabistan'ın öncülüğünde 10 Arap ülkesinin katılımıyla düzenlenen hava operasyonunda Husi Ensarullah Hareketine ve Devrik lider Ali Abdullah Salih'e bağlı askeri üslere ''Gece baskını'' düzenlendi. ABD Başkanı Barack Obama'nın, askeri operasyonlara lojistik ve istihbarat desteği tedariki emrini verdiği bildirildi.

(20:00'da güncellendi)