Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Ertem, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BBDK), "Vakıf Katılım Bankası AŞ" adlı yeni bir katılım bankası kurulmasına izin veren kararından sonra gelinen son durum hakkında bilgi verdi.

Vakıf Katılım Bankasının bugünden itibaren tüzel kişilik kazandığını bildiren Ertem, bundan sonra yönetim kurulunun oluşacağını ve bir araya gelip genel müdür ve personel noktasında işlemleri yapacağını anlattı.

Ertem, oluşacak yönetim kurulunun Vakıf Katılım Bankasının genel merkez binasıyla ilgili yeri tutacağını, personel, ekipman gibi bir şirketin faaliyete geçmesi için ne gerekiyorsa hepsini düzenleyeceğini ifade etti.

Daha önce mart ayında Vakıf Katılım Bankası'nın kuruluş iznini aldıklarını anımsatan Ertem, aradan geçen 4 ayda kuruluş işlemlerini tamamladıklarını, bugün de tüzel kişilik kazandıklarını aktardı.

Vakıf Katılım Bankası için tüzel kişilik kazandıktan sonra faaliyet izni için çalışacaklarına işaret eden Erdem, şöyle devam etti:

"Genel Müdürlüğümüz tarafından kurulan Vakıf Katılım Bankası, bugün itibarıyla tüzel kişilik kazanmıştır. Artık bundan sonra faaliyet izni için çalışacağız, BDDK da bizim yaptığımız çalışmalara bakacak ve 'siz işlemlerini tamamladınız, tamam faaliyetinize müsaade ediyorum' diyecek. Biz de bankanın faaliyet izni için yapılması gerekenler neyse onları bu süreçte yapacağız. Bankanın tüzel kişilik kazanması, faaliyet izninde gereken hak ve ehliyetler noktasında önemli bir aşamadır. Onun için İslam Kalkınma Bankası ile sermayeyle alakalı görüşmelerimiz vardı. Bu bankadan da bunu temin ettik, oradan bir finansman sağladık."

"Genel Müdürü, yönetim kurulu atayacak"

Erdem, Vakıf Katılım Bankasının merkezinin İstanbul'da olacağı bilgisini vererek, şu ifadeleri kullandı:

"Bu sene bankayla ilgili ne kadar erken faaliyet izni alabilirsek, işte o kadar çok şube açmayı düşünüyoruz. Ama şimdi genel müdür ve yönetim oturacak ve bunun bir planlamasını yapacak. Tabi personel tedariki ve altyapı önemli, şube yerlerinin tespiti ve bunların donanımı da bir diğer önemli husus. Bunlar önemli bir sıkıntı ama önemli olan bankanın tüzel kişilik kazanmasıydı. Bunları yapabilmek için yani personel istihdamı, yer tutmak bile tüzel kişiliği gerektiriyordu. Bundan sonra oturacağız bütün çabamızı ve gayretimizi bir an önce Vakıf Katılım Bankası'nın faaliyete geçmesi noktasında sarf edeceğiz."

Vakıf Katılım Bankasının genel müdürünü, yönetim kurulunun atayacağını belirten Erdem, öne çıkan isimlerle görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

AA