Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'li özel sağlık sigortası şirketi Aetna, rakibi Humana'yı 37 milyar dolara satın almak için anlaşmaya vardı. Aetna, sektörde ikinci büyük özel sağlık sigortası şirketi olan Humana için nakit ve hisse senedi karşılığı 37 milyar dolar ödeyecek. Böylece Humana'ya, Borsadaki son kapanış fiyatının yüzde 23 üzerinde değer biçilmiş oldu.

Humana; ticari, Medicare ve Medicaid sağlık sigortası programlarına dahil 14 milyondan fazla kişiye hizmet veriyor. 1966'dan beri federal hükümetin yönettiği ulusal sosyal sigorta programına dahil kişi saysının yüzde 26 artarak 2023 yılında 68.4 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor.

Amerikan özel sağlık sigosrtası sektöründe bir süredir konsolidasyon sürüyor. Sektörün en büyük beş şirketi satın alma ve birleşme anlaşması yapabileceği olası şirketleri inceliyor.

Centene, Health Net'i 6.3 milyar dolara satın alarak federal hükümetin yoksullar için finanse ettiği Medicaid programına dahil büyük özel sağlık sigortası şirketi oldu. Öncesinde Cigna, Anthem'in 47 milyar dolarlık satın alım teklifini hissedarların çıkarları için en iyi seçenek olmadığı gerekçesiyle reddetmişti.