Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Massachusetts Institute of Technology öğretim üyesi Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Türkiye ekonomisinin gidişatını ve küresel ekonomiye dair yorumlarını BloombergHT Ankara muhabiri Aycan Ulusan'a anlattı.

Prof. Acemoğlu, “Demokratik açılımlardaki zayıflama büyümenin zayıflamasına neden oldu. Kredi büyümesi ve borçlanmayla gelen büyüme krizlere yol açar” yorumunda bulundu.

Ünlü iktisatçı, “2007'den bu yana Türkiye’nin büyüme hızında zayıflama var. O dönemden bu yana üretkenlik yerine taleple büyüme görülüyor” tespitinde bulundu.

Milletvekili seçimleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Acemoğlu, “Parlamento koalisyon konusunda kendi içinde bir çözüm üretmeli. Koalisyon veya tek başına iktidardan daha önemli olan ise sivil toplumun güçlenmesi gerektiğini” ifade etti.

Yunanistan krizi

Acemoğlu, “Yunanistan referandumunda ne çıkarsa çıksın ekonominin durumu kötü. Yunanistan'ın yapısal reformlara ihtiyacı var, borçları sürdürülemez düzeyde. Yunanistan eurodan çıkarsa ekonomisi kötüleşir ancak daha sonra toparlanır” değerlendirmesinde bulundu.