Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Alzheimer hastalığının tedavisinde büyük umut bağlanan ilaç kamuoyuna tanıtıldı. ABD'li bir şirketin Solanezumab adlı ilacın deneme sürecinden olumlu işaretler alındı. Solanezumab, Alzheimer'a bağlı bilişsel işlevlerin ve hafızanın zayıflamasını önemli ölçüde yavaşlatacak ilk ilaç olabileceği belirtiliyor. 

Ancak analistlere göre, bu ilacın kayda değer bir gelir kaynağı olup olmayacağının büyük klinik denemenin gelecek yıl açıklanacak sonucuna bağlı olacak. İlaç sektöründe son dönemde kalp rahatsızlıkları, kanser ve Hapatit C'nin tedavisinde de gelişmeler kaydedildi.

Avrupalı düzenleme kurumları yüksek kolesterolün tedavisi için yeni bir tedaviye onay verdi. Bu gelişmeler ilaç sektörü açısından hayati bir önem taşıyor, çünkü şirketler yüksek kâr getiren birçok ilaçta patent süreleri doldu.

Yeni Alzheimer ilacıyla birlikte son iki yılda gerçekleşen ilaç onayları, küresel ilaç sektöründe bir rönesans yaşandığı algısını güçlendiriyor.

İlaç sektörüne yönelik artan iyimserlikle birlikte, son bir yılda Standard&Poor's 500 yüzde 7 yükselirken Standard&Poor's ilaç endeksi yüzde 40 yükseldi.