Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türkiye-İran doğal gaz boru hattının, Türkiye-İran sınırının 15 kilometre içerisinde, Ağrı sınırları içerisindeki bir noktasına sabotaj düzenlenerek boru hattının patlatıldığı açıklandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bakan Taner Yıldız'ın Türkiye-İran doğal gaz boru hattının; Türkiye-İran sınırının 15 kilometre içerisinde, Ağrı sınırları içerisindeki bir noktasına sabotaj düzenlenerek boru hattının patlatıldığı bildirildi.

Patlama sonucu oluşan yangının kısa süre sonra söndürüldüğünü açıklayan Yıldız, boru hattı onarıldıktan sonra İran'dan doğal gaz akışının tekrar başlayacağını açıkladı.

Birkaç gün önce Cizre-Silopi elektrik iletim hattına ve ardından doğal gaz boru hattına yapılan sabotaj, sadece devlete veya hükümete yapılan saldırılar olmadığına dikkati çeken Yıldız, şöyle devam etti:

"Doğalgaz talebini karşılama noktasında tüm tedbirler alındı, bu konuda vatandaşlarımız ve sanayicilerimiz müsterih olsunlar. Bu saldırılar, aynı zamanda o yöredeki vatandaşlarımızı mağdur etme çabasıdır. Ancak bu engellemeler boşa çıkacaktır. Biz yine bölgeye hizmet etmeye devam edeceğiz ve bu engellemelere karşı duracağız. Biz bu kirli odakların üstüne kararlıkla gitmeye devam edeceğiz. Bu saldırılar, özellikle verdiğimiz şehitler ve Suruç'taki katliam, Türkiye'nin istikrarını, huzurunu ve milli beraberlik bütünlüğünü bozmaya dönüktür. Devletin gücünün zaafiyete uğratıldığı algısını oluşturmak, bunların temel hedefidir. Vatandaşlarımız bunlara kesinlikle müsaade etmeyeceğimizi, gözünü kan bürümüş bu katillere bu ülkeyi bırakmayacağımızı bilsinler. Bu yürek bizde fazlasıyla var. Türkiye'nin büyüyen ilerleyen yapısını kesintiye uğratamayacaklar."

AA