Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İngiltere Başbakanı David Cameron, "Türkiye'nin IŞİD'e ve IŞİD hedeflerine yönelik eylemlerini artırmasının iyi olduğunu düşünüyorum" dedi.

Güneydoğu Asya turuna çıkan Cameron, Endonezya'ya giderken uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile hafta sonunda telefon görüşmesi yaptığını kaydeden Cameron, "Türkiye'nin IŞİD'e ve IŞİD hedeflerine yönelik eylemlerini artırmasının iyi olduğunu düşünüyorum. Terörle mücadelede işbirliği konusunda, özellikle de Türkiye üzerinden Suriye'ye geçen yabancı savaşçıların durdurulması konusunda daha fazlasını yapabileceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

IŞİD üzerindeki baskının arttığını, bunun Türkiye'nin IŞİD ile mücadele konusunda yaptıklarından anlaşılacağını belirten Cameron, ülkesinin de IŞİD ile mücadele çabalarını arttırdığını söyledi. Cameron, "IŞİD'i sıkıştırmak ve kısıtlamak için hep birlikte yakından çalışıyoruz. IŞİD'in yok edilmesi gerektiğini her zaman söyledik ve bu amacımızı koruyoruz" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin "Türkiye'nin Kürtlere yönelik eylemleriyle ilgili endişe duyup duymadığını" sorması üzerine, "Odağın IŞİD'te olmasını istiyoruz. Türkiye'nin bu adımları atması önemli ve bu yönde onları teşvik etmeyi sürdüreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Cameron'ın bu hafta çıktığı Endonezya, Singapur, Vietnam ve Malezya temaslarının gündeminde, bu ülkelerle ticari ilişkilerin geliştirilmesinin yanı sıra DAEŞ ile mücadele konusu da bulunuyor.

İngiltere Başbakanı'nın temaslarında yetkililerle, "İslami aşırılıktan kaynaklanan tehdidi gündeme getirmesi ve terörizmle mücadele için İngiltere'nin Güneydoğu Asya ülkeleriyle birlikte yapabileceklerini görüşmesi" bekleniyor.

AA