Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çözüm sürecini sürdürmenin mümkün olmadığını söyledi.

Çin ve Endonezya ziyareti öncesinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı, "Bundan sonraki süreçte Türkiye'nin adımları sürecektir" dedi.

Erdoğan "Çözüm süreci istismar edildi. milli birliğimize, kardeşliğimize kast edenlerle bu süreci sürdürmek mümkün değildir" diye konuştu.

HDP'nin kapatılmasına ilişkin tartışmaya da değinen Erdoğan, parti kapatılmasının doğru olmadığını, liderlerin bedel ödemesi gerektiğini söyledi. Erdoğan "Parlamento bunları dokunulmazlık zırhından sıyırmalı" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Erdoğan, "Teröristlerin alçakça saldırılarında şehit verdiğimiz asker, polis, korucu olarak görev yapan tüm güvenlik görevlilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti devleti, terör örgütüyle, sözde siyasetçi sözde aydın sözde STK temsilcisi herkesten de şehitlerin kanlarının hesabını sorma gücüne sahiptir. Burada herhangi bir geri adım atma söz konusu olmayacaktır" diye konuştu.

Bazı dezenformasyonlar yapılmak suretiyle Türkiye'nin terör örgütleri arasında ayrıma gittiği söylentileri Türkiye'nin gücünü hazmedilmediğidir.

Bizler tüm devlet başkanları ve hükümet başkanlarıyla kurmuş olduğumuz telefon diplomasisiyle kendilerine her şeyi açık bir şekilde anlatıyoruz. Bugün, NATO'nun olağanüstü bu konuyu muhtevi toplantısı var. Burada da NATO üzerine düşen neyse bu adımı atmaya hazır olduğunu beyan edeceğine inanıyorum. Bugünler dostlarımızı tanıdığımız günlerdir.

Bugünlerde yapılanlar bu iş bitmiştir anlamına gelmez. Kararlı şekilde mücadelede yer alan güvenlik güçlerimize idari ve adli personelimize başarılar diliyorum. Güvenlik güçlerimizin  milletime duyurmak zorundayım vatandaşlarımın ellerindeki belgeleri, bilgileri güvenlik güçlerine teslim etmesinin önemine vurgu yapıyorum.

“Türkiye 16 bin kişiyi ülkeye sokmuyor”

Terör uluslararası içeriği olan konudur. Terör komşu ülkeleri de, uluslar arası camiaları da ilgilendiriyor. Türkiye 16 bin yabancı savaşçıya rezerv koymuştur. Bunlar hassasiyetimizi gösteriyor. Bu hassasiyet Türkiye’nin tedbirleri ile bitmez.

Saldırıya uğramış olan Türkiye kendisini koruma haklarını kullanmaktadır. Bunu sonuna kadar kullanacaktır.Uluslararası hukuktan kaynaklanan tüm haklarımızı kullanıyoruz ve  kullanacağız. NATO’nun da hazırlıklı olma talebimiz var.  Terör örgütleri çıkar mücadelesi içinde bunu sürdürüyorlar.