Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Credit Suisse Group AG, “Çin’in çelik ihracatı, dünyanın en büyük üreticisinde talebin yavaşlaması ile olağanüstü seviyelere yükseldi” değerlendirmesi yaptı.

Credit Suisse  analisti Shinya Yamada konu ile ilgili raporda, “Çin’in çelik ihracatı, ilk çeyrek dönemde 52.4 milyon tona yükseldi ve bu, Japonya’nın aynı dönem için 52.6 milyon tonluk total ham çelik üretimi ile paralel gerçekleşti” ifadelerini kullandı. Yamada, ihracatın yükselmesi ile birlikte uyuşmazlıkların ivmelenebileceğini söyledi.

Çin’de fabrikalar yurtiçi talebin yavaşlaması ile mücadele ediyor. Fabrikalar bir nesilden bu yana ilk kez ihracatı artırarak Asya, Avrupa ve ABD genelinde piyasalarda rekabeti artırıyor. Küresel sektörün teme taşı olan Çinli çelik üreticileri, üretimin yaklaşık yarısını gerçekleştiriyor. Hindistan’dan JSW Steel Ltd.’nin Başkanı Sajjan Jindal, Salı günü hissedarlara yaptığı konuşmada, “Küresel çelik sektörü, Çin’den gelen ihracatın altında eziliyor” dedi.

Yamada, 27 Temmuz tarihli raporda, “Çin çelik ihracatı, 2016’in ilk 6 ayında Japonya’nın total üretimine yakın seviyeye ulaştı. Japonya’nın çelik üretimi Çin’den sonra ikinci sırada yer alıyor. Bu durum Çin’in ihracatının olağanüstü seviyeler ulaştığına işaret ediyor” dedi.