Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

JPMorgan Chase & Co. analistlerinde göre küresel yatırım bankalarının gelirleri, Çin’deki çalkantıdan dolayı volatilitenin artması ile birlikte üçüncü çeyrek dönemde yüzde 19 gerileyebilir, bu da hisse başına karları sektör genelinde düşürebilir.

Kian Abouhossein öncülüğündeki analistler konu ile ilgili Perşembe günü yaptıkları değerlendirmede, “Özellikle hisse senetlerinde son dönemde görülen güçlü işlem hacmi, sadece Asya’da değil küresel olarak piyasaların durulması ile birlikte maddi olarak düşebilir. Volatilite yatırım bankaları için olumlu olsa da, üçüncü ve dördüncü çeyrekte anlaşmaların sonuçlandırılmasına olumsuz etki edebilir” ifadelerini kullandı.  Analistler hisse başına kar tahminlerini 2017’ye kadar ortalama yüzde 2-3 seviyesine düşürdü.

Çin geçtiğimiz iki ayda dünya genelinde piyasaları sarstı. Ülkeden gelen zayıf veriler ekonominin düşünülenden daha fazla yavaşladığı korkularını canlandırdı. Bu da yurtiçi hisselerde düşüşlere öncülük ederek, yaklaşık 4 trilyon dolarlık bir değerin kaybına yol açtı.