Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 4 Eylül Cuma

Ekonomi ve siyaset gündeminde öne çıkanlar

1- B20 Türkiye Konferansı

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Congresium'da devam eden konferansta konuşacak.

- Konferansta Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın moderatörlüğünde IMF Direktörü Christine Lagarde'ın da konuk olduğu oturum düzenlenecek. Oturumun açılış konuşmasını TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yapacak.

(Ankara/10.30/11.30)

2- TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas Kongresi'nin 96. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Tarım, Hayvancılık, Gıda Fuarı açılışı ile Atatürk anıtına çelenk sunma töreni ve Sivas Kongresi'nin temsili canlandırılması programına katılacak.

(Sivas/11.00/14.00/14.30)

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde BM Kalkınma Programı Başkanı Helen Clark ve Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim'i kabul edecek.

(Ankara/11.30/12.15)

4- G20 Toplantıları

- Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Hazine ve Çalışma Bakanları Toplantısı"na ilişkin Sheraton Otel'de basın toplantısı düzenleyecek.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem, "Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı" hakkında JW Mariot Otel'de basın toplantısı yapacak.

(Ankara/17.15/12.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, tevdi edilen görevler, bağlı kurumlar ve güncel konularla ilgili Başbakanlık Yeni Bina'da basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

(Ankara/14.30)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "En Az Gelişmiş Ülkelere Yönelik Birleşmiş Milletler Teknoloji Bankası'nın Türkiye'de Kurulması" toplantısına katılacak.

(İstanbul/10.00)

3 - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü mezuniyet törenine, geleneksel Ahi pilavı dağıtımına, toplu temel atma ve açılış törenine katılacak, ziyaretlerde bulunacak.

(Kırşehir/10.45-16.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun terör örgütü IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Yemen'deki çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

4- Irak'ın başkenti Bağdat'ta 18 Türk işçinin kaçırılmasıyla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Bağdat)

EKONOMİ

1- TÜİK, yılın ikinci çeyreğine ilişkin işgücü maliyeti endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Merkez Bankası, ağustos ayına ilişkin reel efektif döviz kuru verilerini duyuracak.

(Ankara /14.30)

AA