Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre HSBC, Türkiye biriminin satışında yerli bankalara yöneldi. Kaynaklar, HSBC’nin Türkiye biriminin satışı ile ilgili ING Groep NV ile yapılan görüşmelerin duraksaması ile Garanti ve Yapı Kredi bankalarına yöneldiğini belirtti.

Aynı kaynaklara göre İngiltere bankası, Garanti ve Yapı Kredi bankalarının sahipleri ile iletişime geçti. Bilgi veren kaynaklar görüşmelerin gizli olması nedeniyle isimlerinin açıklanmamasını istedi. HSBC’nin kar getirmeyen Türkiye birimini defter değerinin yaklaşık yüzde 50’sini yansıtan bir fiyata satma teklifinde bulunduğu belirtildi. Birimin Haziran ayı sonu itibarıyla yaklaşık 2.9 milyar liralık (970 milyon dolar) bir defter değeri bulunuyordu.

ING, konu ile ilgili kişilerin bu hafta başında yaptığı açıklamaya göre, satın alım konusunda daha fazla zamana ihtiyaç duyabilir. Türkiye’deki politik partilerin 7 Haziran’daki seçimin ardından bir koalisyon kurmada başarısız olmaları ülkenin piyasalarında düşüş getirdi ve XBANK bankacılık endeksi bu yıl yüzde 24 geriledi.

HSBC’nin Türkiye birimi 291 şubeye sahip. Birim, ikinci çeyrekte 23.5 milyon liralık kayıp verdi.

-Bloomberg News