Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, piyasanın Fed'den bu yıl 2 kez faiz artırma beklentisini ' çok düşük' bulduğunu belirten Fischer, Fed'in kendi tahminlerine göre 4 faiz artışı olabileceğini ifade etti. Ancak Fischer politikanın otomatik olarak belirlenmediğini söyledi ve "Yine de kaç faiz artışı olacağını bilmiyoruz" yorumunu yaptı. 

CNBC'ye konuşan Fischer piyasaların ne düşündüğünü takip ettiklerini ancak piyasaların düşünceleriyle hareket etmeyeceklerini belirtti. Fed'in iki numaralı ismi Fischer petrol fiyatlarındaki düşüş ve dolardaki yükselişin sonsuza kadar devam etmeyeceğine dikkat çekerken  enflasyonun Fed'in hedefine ulaşacağına inandığını ifade etti.

Fed Başkan Yardımcısı bu hafta Kuzey Kore ve Çin'deki farklı gelişmelerin etkisiyle belirsizliklerin bir nebze arttığını vurgularken Çin ekonomisine ilişkin yavaşlama endişelerinin daha önemli olduğunu belirtti. 

Fed yetkililerinin Aralık ayındaki medyan tahminine göre merkez bankası bu yıl faizleri 4 kez artırabilir.

ABD Merkez Bankası yaklaşık 10 yıl sonra ilk kez geçen Aralık'ta faizleri artırmıştı. Fed'in Aralık ayına ilişkin toplantı tutanakları bu akşam açıklanacak.