Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

 

1-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Kurulu'na katılacak, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı TBMM'deki makamında ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/11.00/12.30/14.30/15.30/17.00)

2-Başbakan Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı, RTÜK üyelerini, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i, ayrı ayrı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

(Ankara/11.30/12.30/14.00/15.45)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Televizyon Yayıncıları Derneğinin çalışma toplantısına katılacak.

(İstanbul/14.00)

2- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, TÜSİAD 46. Olağan Genel Kurulunda konuşacak.

(İstanbul/11.30)

3- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Romanya'da Dışişleri Bakanı Lazar Comanescu ile görüşecek ve ortak basın toplantısı yapacak, Parlamento Başkanı Valeriu Ştefan Zgonea, Senato Başkanı Calin Popescu Tariceanu ile görüşecek, Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Koray Ertaş’ın onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.

(Bükreş)

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu Başkanlar Konseyi toplantısı ile 2023 Vizyonunda KOBİ’ler ve KOSGEB Çalıştayı'na iştirak edecek.

(11.00/13.30)

5- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

(Ankara/10.00)

6- Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Yunanistan'da, Barselona Sözleşmesi 19. Taraflar Toplantısı'nın (COP 19) bakanlar oturumuna, bu kapsamda Yunan hükümetince verilecek yemeğe ve katılımcılar onuruna düzenlenecek resepsiyona katılacak.

(Atina)

7- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'da Uluslararası Suriye Destek Grubu toplantısına iştirak edecek.

(Münih)

8- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Valiliği, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünü, bir tekstil firmasını ziyaret edecek.

(İzmir/10.30/11.00/13.30/16.00)

9- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İstanbul Ticaret Odası Meclis toplantısı ile Malatyalı İş Adamları Derneği'nin 59. geleneksel aylık yemekli toplantısında yer alacak.

(16.00/19.00)

10- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Valiliği ziyaret edecek, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa ve Kilis sağlık yöneticileriyle değerlendirme toplantısına katılacak, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Gaziantep/14.00/15.00/19.00)

11- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Parti Meclisi toplantısına katılacak.

(Ankara/10.00)

12- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, terör mağdurları için yola çıkarılacak yardım tırının uğurlanması törenine katılacak.

(Ankara/11.00)

13- TBMM'den.

- Genel Kurulda, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesine ilişkin kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Eğitim Bakanlığı ile bağlı kurumların 2016 yılı bütçeleri ele alınacak.

(14.00/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile görüşecek.

(Lefkoşa)

2- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

3- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki Madaya ve Muaddamiyye beldelerindeki insani durum izleniyor.

(Şam/Halep)

4- Rus uçaklarının hava saldırısı nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu takip ediliyor.

(Halep)

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

6- Irak merkezi hükümetinin Musul'un geri alınması için Ninova'nın Mahmur ilçesine göndereceği askerlerin bölgeye geçişi ve konuşlanması izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

7- Yemen'de, hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

8- Suudi Arabistan öncülüğünde başlaması planlana; Ürdün, Sudan, BAE, Yemen, Pakistan’ın da katılacağı “Kuzey Yıldırımı” askeri tatbikatı ile ilgili gelişmeler izleniyor.

(Riyad)

9- İran Devrimi'nin 37. yıl dönümü törenleri izleniyor.

(Tahran)

EKONOMİ

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, aralık ayı ödemeler dengesi istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para-banka ve menkul kıymet istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara /14.30)

3- TÜİK, 2014 yılına ilişkin Sanayi Ürün İstatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

AA