Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları, yatırımcıların Çin'in büyüme beklentilerini değerlendirmeleriyle, hisse senetlerinin iki ayın en yükseğinden düşebileceğine işaret etti.

Standard & Poor's 500 Endeksi hisse senetleri, New York'da saat 7:28 itibariyle yüzde 0.3 düşerek 1,988.5 seviyesine indi. Hisse senetleri kazançlarını, yatırımcıların hayal kırılığı yaratan ücret verilerini umursamayıp, dünyanın en büyük ekonomisinin güçlendiğine kanıt olarak istihdamdaki artışa odaklanmasıyla, Cuma günü dördüncü güne taşımıştı. Bu, Ekim'den bu yana olan en uzun ralliyi işaret ediyor. Dow Jones vadelileri bugün 36 puan geriledi ve 16,931 seviyesine geldi.

Münih Aimed Capital yatırım birimi başkanı Daniel Weston, "Piyasalarda geçtiğimiz hafta gördüklerimiz ölü kedi zıplamasından başka bir şey değildi." dedi ve " Şimdilik beklentilerimizde gelişmiş ülkelerde büyüme ya da enflasyonun yükseleceğin dair işaretler görmüyoruz. Bu nedenle hisse senetleri için temel göstergeler olmadan kazançları elde tutması oldukça zor." diye görüş bildirdi.

Çinli liderler, dünyanın en büyük ikinci ekonomisini destekleyecek belirgin önlemler açıklayamadı ve teşvik beklentilerini boşa çıkardı. Geçtiğimiz yıl 2016 için belirlenen yüzde 7'lik büyüme hedefi, yüzde 6.5-7 aralığına düşürüldü ve rekor seviyede bütçe açığına izin verileceği açıklandı.