Advertisement
İSTANBUL FİNANS MERKEZİ OLUYOR ABONE OL

Akbank ile Çin İhracat Sigorta Kurumu Sinosure, İstanbul'da işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşma, Sinosure tarafından Çin merkezli firmaların yer alacağı projelere sigorta desteği sağlanması yoluyla Çin firmalarınca Türkiye'ye yapılacak yatırımların desteklenmesini öngörüyor.

Akbank'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, 13,5 milyar dolarlık aktifleri, 30 şubesi, 2 bin 500 çalışanı ile Çin devletinin tek ihracat sigorta kurumu olarak faaliyet gösteren Sinosure (China Export & Credit Corporation) ile Akbank işbirliği anlaşması imzaladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Hazine ve Uluslararası Bankacılık'tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Rota, Çin'in dünyanın en büyük doğrudan yabancı yatırım sağlayan ülkelerinden biri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Halihazırda yurtdışı doğrudan yabancı yatırımları yaklaşık 6,4 trilyon dolar seviyesinde bulunan Çin'in 2020 yılına kadar yatırımlarını 20 trilyon dolar seviyesine çıkarması bekleniyor. Son yıllarda büyük Çin firmalarının Türkiye'ye olan ilgisinin arttığını da görüyoruz. Önümüzdeki dönemde Çin firmalarının Türkiye'de özellikle altyapı, ulaşım, enerji, telekomünikasyon ve madencilik sektörlerine yatırımlarının ivme kazanarak artması bekleniyor.

Bu yatırımların finansmanının sağlanmasında, işbirliği anlaşması yaptığımız Sinosure'un sağlayacağı kredi sigortası desteğinin önemli bir rolü olacak. Akbank - Sinosure işbirliği Çin'li firmaların Türkiye'de daha fazla yatırım yapmalarını teşvik edecektir. Ülkemiz adına böylesi önemli bir işbirliği anlaşmasına imza atmaktan mutluluk duyuyoruz."

AA